Murhaklubi Ladataan
Iskikö murhanhimo?

Tervetuloa Murha-
mysteeriin

Mikä on Murhamysteeri?

Murhamysteeri on interaktiivinen näytelmä, jossa vieraat pääsevät ratkomaan tapahtunutta rikosta yhdessä tapausta tutkivien etsivien kanssa. Esitysmuotoisissa mysteereissä voit tutkia todisteita, jututtaa näyttelijöitä sekä isäntää sekä ennen kaikkea pääset nauttimaan maittavaa ruokaa esityksen lomassa.

Miten osallistun Murhamysteeriin?

Osallistuminen ei vaadi näyttelemistä tai pukeutumista. Toki kannustamme pukeutumaan ja heittäytymään mukaan tarinaan, sillä se luo tapahtumaan tunnelmaa. Kuitenki riittää, kun tulet paikalle, tutkit todisteita ja muodostat oman teoriasi tapahtumien kulusta. Yleensä tiimityöllä pääsee jo pitkälle.

Mitä tarvitsen mukaan?

Itsesi ja mahdolliset seuralaiset. Mikäli tarvitset lukulaseja, suosittelemme ottamaan ne mukaan. Älypuhelimen voi ottaa taskuun, jos haluaa kuvata illan tunnelmia. Myös puvustautuminen teeman mukaan on äärimmäisen sallittua. Kaiken muun tarvittavan saat paikan päällä.

Mihin aikaan saavun paikalle?

Ohjelman alkamisaika ilmoitetaan aina esityskohtaisesti ja esitys alkaa ilmoitettuna aikana. Julkisissa murhissa ovet aukeavat yleensä 30 min ennen esityksen alkua, joten toivomme, että saavut ajoissa paikalle, ettei tarinan alku ja tapahtuman ohjeistus jää sinulta kuulematta.

Pääasiassa Murhamysteeri sopii lähes kenelle tahansa ikään katsomatta. Julkisissa murhissa suosittelemme, että osallistujat ovat vähintään 12-vuotiaita, mutta joissakin poikkeustapauksissa ikäraja on 18 (johtuen teemasta tai tapahtumatilan rajoituksista). Toisaalta taas yksityistilaisuuksissa olemme nähneet myös vielä sylikannossa olevia Sherlockin alkuja, joten tämäkään ei estä osallistumista.

Voimme suositella Murhamysteeriä, jos sinulla on edessä:

  • Työpaikan virkistys- tai Tyhy-toimintaa
  • Yrityksen vuosijuhlat
  • Rekrytointi- tai markkinointitilaisuus
  • Koulutus- ym. tilaisuuksien iltaohjelmaa
  • Pikkujoulut
  • Polttarijuhlat
  • Syntymäpäivät tai sukujuhlat
  • Kaveriporukan illanvietto
  • Treffit (julkiset murhat)

Miten murhamysteeri etenee?

Aivan illan aluksi Tuoni Studioiden isäntä kertoo miten ohjelma toimii, mikä on vieraiden tehtävä, mitkä ovat juhlatilan järjestelyt ja vastaa kaikkiin esille tuleviin kysymyksiin. Tämän jälkeen ohjelma alkaa ja vieraat kuulevat, mitä on tapahtunut.

Mikäli kyseessä on Whodunnit tai Julkinen murha, ohjelma etenee näytöksittäin ja näytösten välissä on aina ruokatauko. Taukojen aikana on myös hyvää aikaa seurustelulle, todisteiden tutkimiselle sekä näyttelijöiden kuulustelulle. Ohjelma koostuu 3-4 näytöksestä.

Perinteisissä murhissa ruokailu on ajoitettu ohjelman lomaan, ja ruokailu tapahtuu ohjelman ollessa käynnissä. Perinteisissä murhissa ei ole erikseen näytöksiä, vaan ohjelmaa etenee vieraiden toiminnan mukaan.

Illan lähestyessä loppuaan, isäntä ohjeistaa vieraat muodostamaan omat teoriansa tapahtumien kulusta ja osoittamaan syyllisen epäiltyjen joukosta. Lopuksi luonnollisesti kuullaan oikea ratkaisu sekä käydään läpi juonikuvioita myös muiden epäiltyjen osalta.

Ohjelman kesto on noin 2,5-3 tuntia hieman juonikuviosta, ruokailusta ja vierasmäärästä riippuen.

Murhia joka tarpeeseen

Olemme järjestäneet Murhamysteereitä vuodesta 2008 lähtien ja erilaisia juonikuvioita on kymmeniä. Jopa toteutustapoja on useita erilaisia, hieman riippuen ryhmän koosta ja toivotusta osallistamisen määrästä. Jos et ole aivan varma, mikä sinulle sopii parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä osoitteeseen murha@tuoni.fi ja opastamme sinulle, mikä on paras vaihtoehto. Tässä on kuitenkin karkeasti jaettuna muutama erilainen mahdollinen vaihtoehto:

yksin, kaksin tai pienellä porukalla

Suosittelemme JULKISTA MURHAA, joita järjestetään aika ajoittain ympäri Suomea. Voit tarkistaa tulevat julkiset murhat Murhaklubin tapahtumakalenterista. Julkinen murha ei vaadi osallistumista muuten kuin seuraamalla tapahtumia. Samalla toki sinulla on mahdollisuus todistaa itsellesi ja muille, että kuka on se porukan todellinen älykkö.

8-50 hengen juhlat

Tuoni Studioiden PERINTEISET MURHAMYSTEERIT on luotu yksityistilaisuuksiin viihdyttämään aktiivisia ryhmiä, jotka haluavat heittäytyä tarinaan, ratkoa mysteeriä ja joissakin tapauksissa jopa puukottaa kaveria selkään - kirjaimellisesti. Jokainen vieras saa oman roolinsa tarinassa, mutta emme takaa, että kaikki selviävät illasta hengissä. Ota yhteyttä yksityistilaisuuksissa osoitteeseen murha@tuoni.fi.

yli 50 hengen tilaisuudet

Olipa kyseessä sitten yrityksen vuosijuhlat, iltatilaisuus, sukujuhlat tai synttärit, ja väkeä on yli 50 hlö, niin tähänkin löytyy apu. Tuoni Studioiden WHODUNNIT-MURHAMYSTEEREISSÄ muutama henkilö nousee lavalle etsivämme kanssa epäiltyjen rooleissa ja vieraat pääsevät ryhmittäin ratkomaan kuka epäillyistä on epäilyttävin. Ota yhteyttä osoitteeseen murha@tuoni.fi, niin kerromme sinulle kuinka homma toimii.