Yksinäinen mies herää sairaalasta. Kymmenen vuotta sitten mies ja hänen vaimonsa joutuivat aseellisen hyökkäyksen kohteiksi. Vaimo sai surmansa, mutta miehelle tarkoitettu luoti ei osoittautunut tappavaksi, vaan hän vaipui syvään koomaan. Johtolankojen viedessä umpikujaan kerta toisensa jälkeen, tapaus jäi ratkaisematta.

Odottamattoman heräämisen jälkeen sairaalaan saapuu tapausta tutkinut rikoskomisario, joka kuitenkin törmää pian uuteen ongelmaan: vaikka rikoksen ainoa silminnäkijä onkin hereillä ja ymmärrettävän yhteistyöhaluinen selvittämään vaimonsa kuoleman, kärsii tämä pahanlaatuisesta muistinmenetyksestä. Onko syynä miehen päässä oleva luoti, jota ei ole voitu leikata pois vaarantamatta potilaan henkeä, vai jättääkö hän tarkoituksella jotain kertomatta?

Tuoni Studioiden Murhamysteerissä Takauma – murhatut muistot sukelletaan syvälle ihmismielen syövereihin. Miehen välähdyksenomaiset muistikuvat ja epäilykset kohtalokkaasta illasta kymmenen vuoden takaa heräävät eloon rikoskomisarion ja yleisön silmien edessä näyttelijäntyön, valojen, äänien sekä videoiden avulla. Murhamysteerin yleisön tehtävänä on auttaa taistelussa miehen murtunutta muistia ja mieltä vastaan. Kuka halusi avioparin hengiltä ja miksi? Voimme olla varmoja vain yhdestä asiasta – tieto lisää tuskaa.

  • Seuraa esitystä ja tee halutessasi muistiinpanoja
  • Kuulustele tapauksen tutkijaa, muistinsa menettänyttä miestä ja häntä hoitavia henkilöitä
  • Tutki fyysisiä todisteita
  • Ratkaise kymmenen vuoden takainen rikos muodostamalla oma teoriasi

Esityksen kesto on noin 2,5 tuntia ja koostuu neljästä näytöksestä. Mikäli esitykseen kuuluu ruokailu, ruokatarjoilu tapahtuu näytösten välissä.

Genre: rikos, draama
Käsikirjoitus: Aarne Linden & Tuoni Studiot
Tuotanto: Tuoni Studiot Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.